tiistai 10. syyskuuta 2013

Gelli

ATC "Mikä kissaa kiinnostaa?" Tässä kortissa on gellitausta. Akrylväriä telattu gellilevylle tehty kaaria muovipurkilla ja akvarellipaperi painettu siihen. Pallotausta on leimattu jälkikäteen kaiken kuivuttua ja pallot on piirretty geelikynällä. Kissa on leikattu Viken lähettämästä kirjekuoresta. Sen rusettia on vähän jälkikäsitelty. (Tunnustus: en oikein vielä ole löytänyt tuosta Gellistä sitä mun juttua. No jatkan kokeiluja ja uskon vahvasti, että sekin ilonpäivä vielä koittaa!)

11 kommenttia:

Tuire Flemming kirjoitti...

Kortti on hieno! Mutta olen kanssa tuota gelliä miettinyt, että onko se nyt sellainen, ettei vastaavaa voisi tehdä muutenkin... Tosin myönnettäköön, etten ole asiaan mitenkään varsinaisesti perehtynt... Mutta eikös siinä vaiheessa yleensä olekin varmimmat mielipiteet xD

Susanna kirjoitti...

Ihanainen kissuliini!!! Kissat vaan jotenkin kummasti vetoavat meikäläiseen ;)))

Maca kirjoitti...

Kylläpä onkin ihastuttava!

Manumiina kirjoitti...

Ihastuttava kortti!
Mutta mitähän se gelli on? Välillä alkaa tuntua, että tämä askartelu on kuin salatieteitä, outoja nimiä, tuotteita ja sanoja, joita ei ymmärrä :)
No nyt minullakin on gessoa ja kai kohta gellikin on tuttu...

Sisko kirjoitti...

Paperilohikäärme:
Tuotekuvaus

Ainutlaatuinen gelatiinialusta mahdollistaa printtien luomisen maaleilla. Levitä kerroksia telalla, leimaamalla, roiskimalla, sabluunan läpi, miten ikinä haluatkaan. Ota printti ja käytä sellaisenaan tai aloita alusta ja lisää työhön kerroksia. Varo kuitenkin rikkomasta levyn pintaa eli tekstuureja metallihaarukoilla ja grillitikuilla kannattaa harkita ennen toteutusta.

Alustan kanssa suositellaan käytettäväksi akryylimaaleja. Myös öljyvärit sopivat työskentelyyn, joskin niiden puhdistaminen on hankalampaa. Musteet ja muut pigmentit tahraavat levyä pysyvästi eikä niiden käyttämistä suositella.

Levyn voi puhdistaa akryylimaalien jäljiltä tiskaten. Pinttyneempiä tahroja voi yrittää puhdistaa käsidesillä.

Levy itseessään on valmistettu mineraaliöljyseoksesta joka on myrkytöntä. Sen alla kannattaa kuitenkin aina käyttää alustaa, sillä levy voi ”hikoilla” öljyä ja tahrata alla olevaa pintaa.

Englanninkielisiä ohjevideoita on paljon, vinkkejä voi katsoa muun muassa täältä:

https://www.youtube.com/user/GelliArts

Sisko kirjoitti...

gellivideita

Sisko kirjoitti...

Huppista! Tuli kirotusvirhe, mutta tosta edellisestä klikkaamalla pääsee katsomaan youtubeen Gellityöskentelyä.

Täti Punainen kirjoitti...

Blogissani on ATC/joulukalenteri, johon mahtuu 4 osallsístujaa, tervetuloa mukaan, jokainen osallistuja saa 24 korttia!=)

Täti Punainen kirjoitti...

Kiva, että tulet mukaan!=)
Laitatko vielä s-postilla ilmoittautumisesi, niin saan laitettua sulle mun osoitteen?=)

Anu-Riikka kirjoitti...

Ihanaa Sisko, kynnys ylitetty. :) Kyllä se Gelli siitä irtoaa. Upea kortti, vaikka en kisuihminen ookkaa. Taitavasti viimeistelty. Tykkään.

Sisko kirjoitti...

Varattu Tiinalle....
Löytyisi vaan jostain!