tiistai 19. elokuuta 2014

Blogihyppely

 Anu-Riikka haastoi Silpputehtaan vähän erilaiseen Blogihyppely haasteeseen.

Anu-Riikan olen tavannut "elävänäkin". Koskas se taas olikaan? Paperilohikäärme täyttää talvella 2v ja se ensitapaamisemme oli siellä. Siis kovin pitkään ei olla tunnettu, mutta sellainen olo on kuin olisimme tunteneet aina. Ihminen joka todella tuo iloa ja valoa elämään! Ja se välittyy myös hänen töissään.
Anu-Riikka on nainen jossa riittää virtaa ja ideoita ihan uskomattomasti.Olen innokkasti seurannut hänen blggaamistaan ja liikkumistaan eri askarteluryhmien sivustoilla. Anu-Riikan persoonallinen ja taiteellinen kädenjälki riemastuttaa yhä uudelleen ja uudelleen!

Tulikin oikein kunnon kokoinen kuva! Anu-Riikan blogiin kannattaa tutustua! Sinne on reitti sivun oikeasta reunassa. Klikkaa tunnuskuvaa!

Blogihyppelyn seuraava vaihe onkin muutamaan kiperään kysymykseen vastaaminen.

1) Minkä parissa työskentelet tällä hetkellä?
Eniten ajastani ja ajatuksistani nyt juuri vievät poikamme lähestyvät 30v synttäribileet. Eivät ole ihan pienetkään ja juhlapaikka pitäisi somistaa ja laittaa jotain myös tarjolle. Leipoa pitää ainakin. Korttikin on tehtävä hänelle. Salaisuus: (älkää paljastako!) hän saa kameran ja Silpputehdas saa ehkä sitten pitää omia kameroitaan.
2)Kuinka kauan luot yhtä tuotosta?
Suuret vaihtelut on tässä. Välillä aika nopeastikin tulee valmista. Välillä ei suju. Laitetaan sivuun ja tehdään muuta. Äskettäin valmistui ATC kortti joka on todistettavasti aloitettu vuonna 2008.
3)Lempi tekniikka jota käytät tällä hetkellä?
Leimailusta tykkään, myös Big Shottia tykkään käyttää. Embossaus on myös yksi suosikeistani.
4)Kuinka kirjoitus/luomisprosessisi etenee?
Aloitan välillä jopa ilman varsinaista ideaa, ihan vaan tekemään korttia. Jatkan ja sekoitan paikat ja varsinkin työpöytäni. Joskus olen jossain omissa jutuissani niin etten ajankulua tajua. On myös välillä poistuttava ja jätettävä kortti että näkisi sen. Siis kun on hetken pois tai antaa kortin olla vaikka yli yön niin tajuaa mitä se vaatii ollakseen valmis.
5)Kuinka innostutu ja kuinka pysyt innostuneena?
Olen tuosta korttihommasta sen verran innoissani, että ei oikeastaan muuta tarvi kuin mennä Silpputehtaalle. (Kokonainen huone jossa kaikki askartelutarvikkeet ovat "leväällään") Jos olen väsynyt tai on paljon muuta tekemistä ja menoa tulee taukoa. Aika usein siellä kumminkin olen.
6)Mikä on tyylisi?
Tätäkö nyt pitää pisimpään miettiä? Tykkäisin kun olisi selkeä oma tyyli, vaan ei taida olla. Aika monen tyylisiä kortteja kuvittelen tekeväni. Etsin kyllä ihan tarkoituksellakin omaperäisiä ideoita ja teknisiä ratkaisuja, välillä saatan kuitenkin tehdä montakin korttia ilman mitään ihmeempiä juttuja. Tekstejä on kiva lisätä kortteihin ja kynsilakkaa. Yleensä kiinnitän paperit korttipojiin Bilteman 5cm leveällä kaksipuoliteipillä ja tykkään sitä "mainostaa" koska sitä pitää olla Silpputehtaalla AINA! Mieluummin monta rullaa. Korttipohjina käytän kierrätyspahvia erilaisista pakkauksista enimmäkseen. Välillä on kiva lisätä kortteihin jotain "sälää" blinblingiä, nauhaa, metallikoristeita jne..

Siinä olivat kysymykset ja vastaukset.
Seuraavaksi haastan mukaan Kirpeän Kurpitsan Mervin
Olen joskus nähnyt aikaisemminkin jossain hänen korttejaan. Nyt löysin hänen bloginsa ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että jokaisen pitäisi löytää sinne! ETSI! Ja tutustu!
Mervin kortit ovat ihanuuksia. Jokainen on pieni taideteos! Blogi jossa laatu korvaa määrän! Ehdottomasti!
Olen iloinen, että löysin Kirpeän Kurpitsan. Olen iloinen myös siitä, että hän suostui vastaanottamaan haasteen.
Kyllähän minulle on vuosien varrella tullut  blogituttuja, joidenkin tiedän kieltäytyvän tämän tyyppisistä haasteista joten en edes kysynyt. Halusin kuitenkin tähän haastaa jonkun taiteellisen ....kuten esim Silkku. Jonka blogiin myös pääsee tuolta oikeasta reunapalkista. Hän ei tähän ehtinyt/halunnut ryhtyä kun kysyin. Muilta en edes kysynyt. Onnekseni Mervi antoi myönteisen vastauksen.
Molemmille voin sanoa:
Olen koko tämän ATC-elämäni ajan ihaillut niitä kortintekijöitä joilla on luova ote tekemiseensä. 
Töitä joista välittyy yksilöllisyys, rohkeus ja taiteellisuus...
Korttisi ovat kerrassaan upeita!
Niitä voisi julkaista missä tahansa kansainvälisessä ATC-kirjassa eivätkä ne kalpenisi muitten rinnalla ollenkaan!

Kiitos Anu-Riikka haasteesta!
Kiitos Mervi, että otit haasteen vastaan!

7 kommenttia:

Mummukka kirjoitti...

Hyvä kirjoitus Sisko, olet löytänyt kaksi upeaa taitajaa hyppelyyn :) ihanaa loppuviikkoa sinulle.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiva postaus.

Anu-Riikka L. kirjoitti...

Voi hyvät hyssykät! Kiitos Sisko kauniista sanoistasi (jälleen kerran) ja olemassa olostasi. Ihan valtavan kuvan kanssa säikäytit. Mukavaa alkavaa syksyä pirteitä ja kirpeitä päiviä. Ja sitten Kirpeään kurpitsaa... tuttu paikka :)

Mervi P. kirjoitti...

Kiitos Sisko haasteesta ja kauniista sanoistasi ja kehuista!

Silkku kirjoitti...

Kiitos kiitos kauniista sanoistasi, ihan meinasi tulla tippa linssiin;) Juu en ole oikein noiden haasteiden ystävä, tosi kivoja kyllä ovat, mutta eivät minua varten:) Ihanaa viikon jatkoa, vaikka sataaakin, tai ainakin täällä...

Saila kirjoitti...

ATC-Tuplavaihto blogissani :)

Saila kirjoitti...

Lisäsin sinut Tuplavaihdon osallistujalistalle :)