maanantai 24. marraskuuta 2014

Joulukorttitehdas...

Eipä tule juuri julkaistua noita isompia kortteja täällä.
Tuo ylempi on ideoitu KK sivustolla olleen kortin pohjalta. Sirpa J---u siellä julkaisi kortin jossa oli tämä malli ja esitteli kortin kommenteissa mahtavan stanssisetin jonka osilla kortin toteutus käy kuin tanssi! Ajattelin, että kortin ehkä voisi toteuttaa omistamatta sitä upeata settiä ja väänsin tämän. Päivän enkelikalenteri kortissa on käytetty samaa stanssia, mutta kaikkein pienintä kokoa. Tässä on jätetty kaksi pienintä käyttämättä ja käytetty kahta keskimmäistä, jäljelle jää vielä kaksi isompaa. Samaa ideaa voisi kokeilla myös ympyrästansseilla jne. Tuo liikkuva osa on kortissa kiinni siis vain tuosta valkoisen pystypalkin kohdalta. Tässä liimattuna palkkiin, se valmis stanssi siinä setissä  on sellainen, että se leikkaa tuon liikkuvan osan niin, että se on tuossa palkkiosassa kiinni valmiiksi jo.
Siinä on myös valmiit stanssit noille taustapaereille niin, että niihin jää varsinainen korttipohja näkymään kauttaaltaan myös tuonne liikkuvan osan ympärille. Senkin voisi toteuttaa käyttämällä noitten omistamieni stanssien seuraavaksi isompaa kokoa, ajatustyötä ja viivotinta...mutta koska "en ole insinööri" (ja olen vähän laiskakin, myönnän..)jätin sen toiseen kertaan.

Allaoleva kuva on napattu kuivumassa olevista korteista. Ennenpä en ole tämmöistä tehnytkään. Kaikki jotka saavat joulukortin täältä voivat olla melko varmoja, että kukaan muu ei saa samanlaista.
Nyt olen tehnyt sarjan kortteja joita tosin en lähetä itse.

Tässä vielä yksi lisäkuva josta taitaa idea vielä selvemmin aueta.
Joulukuusi on stanssattu Big Shotilla kiiltelevästä kuviopaperista joka ennen stanssausta on kiinnitetty Bilteman kaksipuoliteippiin. Tähti, teksti ja alareunan 3D-porukka on otettu 3D-mini vihkosesta.