sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Askartelupaja haastaa..

TV-ohjelmat oli aiheena. ATC "Irma Seikkula" Suomi elokuvan kulta-ajan tähti, jonka ensimmäinen elokuva oli Nyrki Tapiovaaran Juha vuodelta 1937.
Televisio ei suinkaan tullut joka tupaan heti. Katseltiin naapureitten televisioita. Ja kaikki kelpasi! Suomifilmit tietysti olivat erityisherkkua. Ja arvata saattaa, että teini-ikäinen oli ihan silmät ympyriäisenä traaman määrästä esimerkiksi juuri kun katsottiin tämä Juha. Asetelma muistaakseni oli vaimoaan reippaasti vanhempi Juha jonka elämän laittoi säpäleiksi jokin kulkumies joka alkoi liehitellä nuorta vaimoa ja saikin tämän pauloihinsa. Sitä en muista montako pääsi hengestään. Joku ainakin hyppäsi koskeen kalliolta. Taisi olla juuri tämä nuori vaimo. Ylimpiä tunteita elokuvassa olivat Juhan tuska, vaimon taistelu viettejään vastaan ja lopulta häpeä ja tietoisuus siitä, että koko elämä on raiteiltaan. Ja kuten kuvioon kuuluu traaman esillepanoon avuksi otetut  Suomen lauonto ja taustalla jylisevä musiikki nostattivat kyllä tunteet pintaan katsojallakin.
Ai niin kortti...Tausta on värikästä kuviopaperia Lidlin vanhemmasta kansiosta. Silloin kaikki muu paitsi TV-kuva oli todella värikästä. Televisio ja Irma Seikkula on kiinnitetty korttiin Bilteman kaksipuoliteipillä. Samoin taustalla oleva tv-ruutu. Kuvioleikkurilla leikattu sydän on saksilla leikattu kahteen osaan. Teksti on 0,50€ maksaneesta kirppiskirjasta.  Reunaviimeistely Brilliance leimasinvärillä.

6 kommenttia:

Arja L kirjoitti...

Hienosti olet kortin tehnyt, tykkään!
Kyllähän ne vanhat kotimaiset olivat dramatiikkaa täynnä musiikkia myöten.Aika monessa taisi olla asetelma sama, mutta paljon niitä on tullut kastsottua ja vieläkin joskus kun niissä on edelleen oma viehätyksensä. Nyt katsoo vaan eri asenteella kuin siloin ennen.
Kiitos osallistumisesta haasteeseen.

Kyllä minulla on erittäin vakaa käsitys, että olen muutaman vuoden sinua vanhempi!

Maca kirjoitti...

Hieno kortti tämäkin,vaihdan kortin mielelläni. En löytänyt vapaita korttejasi, teetkö kortin, jossa on kissa?

Sisko kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Kiitos vaihdosta, Maca. Silpputehtaalla ei valitettavasti ole erillistä vapaat kortit kansiota. Olen yrittänyt merkitä vaihdetun kortin kohdalle kommentteihin, että kortti on lähetetty maailmalle.

Susanna kirjoitti...

Hieno kortti!

Manumiina kirjoitti...

Kortista tykkään tosi paljon! Ja myös vanhoista Suomifilmeistä, erityisesti Kulkurin valssista. Sen voin katsoa aina uudelleen. Häävalssikin oli silloin aikoinaan Kulkurin valssi.

Saila kirjoitti...

Tuplavaihtoon ilmoittautuminen blogissani! :D